Kermis Rijkevoort

Pleinfeest Meester van den Bergplein op 9 tot en met 12 september 2021

Het college van B&W heeft besloten de kermissen in augustus tot en met oktober 2020 niet door te laten gaan. De stijgende cijfers van de besmettingen met corona en de daarop afgegeven adviezen en richtlijnen van de Rijksoverheid en Veiligheidsregio, gaven hiervoor de doorslag.

In plaats van de lentekermis met Hemelvaart werd in 2019 voor de eerste keer door een groep enthousiastelingen een Pleinfeest georganiseerd. Het Meester van den Bergplein werd omgetoverd tot een feestelijk terrein, inclusief feesttent en kermisattracties voor de jongste jeugd. Op zondag 15 september vond ook de Riekevortsedag plaats.

Het programma voor het Pleinfeest zag er als volgt uit:

Donderdag 12 september:

De traditionele Brabantse avond met optredens van een zestal tonproaters.

Vrijdag 13 september:

Na sluiting van de basisschool zijn de kermisattracties geopend. De kinderen mochten tijdens het happy half hour gratis in de attracties (draaimolen, rups en boksbal).In de avond was er feest met  DJ Jeroen en Radio 538 - Verrückte Halbe Stunde (16 +).

Zaterdag 14 september

In de middag werd voor de basisschoolkinderen een zeskamp georganiseerd. De kermisattracties waren ook geopend. Vanaf 18.00 uur startte de voorrondes van de Flurling competitie, bedoeld voor iedereen die de basisschool verlaten had. 's Avonds was er een avond voor de oudere jeugd - eigenlijk voor iedereen - met het optreden van One Shot.

Zondag 15 september

De commissie Riekevortse Dag organiseerde de activiteiten op de zondag. Zij maakten hiervoor gebruik van de kerk. Ook waren de kermisattracties geopend en in tent was er voor alle inwoners een gezellige middag met muziek.

Kortom: Een gevarieerd programma voor voor alle inwoners (jong en oud) van Rijkevoort.

Kijk voor de laatste nieuwtjes op de Facebookpagina van Pleinfeest Rijkevoort.