Kermis Groeningen

Kermis Groeningen 30 augustus tot en met 2 september 2019

Ook dit jaar stond in Groeningen het eerste weekend van september weer in het teken van de Kermis.

Op zaterdag begon de Kermis om 15.00 uur op het plein bij De Zandpoort. Kinderen konden  eendjes vangen uit de eendjesvangboot, schieten in de nieuwe schietsalon, snoepjes uitzoeken in de snoepkraam, hun reactiesnelheid testen bij het stokkenvangspel en met de verdiende kermismunten leuke kadootjes uitzoeken in de kadowinkel. Voor ouders, opa’s en oma’s en iedereen uit Groeningen, Vierlingsbeek en alle omliggende dorpen die van gezelligheid houdt en bij wilde praten was er het terras waar een hapje en drankjes te bestellen waren.

Zaterdagavond was er inmiddels voor de 3de keer het Fluitketelschuiven: een team van 4 personen probeerde de fluitketels zo dicht mogelijk bij de stip op een baan in de zaal van De Zandpoort te schuiven. Niet alleen voor teams was het een leuke avond, iedereen was welkom om deze gezellige avond mee te beleven!

Op zondag stonden alle attracties om 14.00 uur klaar. Naast alle attracties die er op zaterdag al stonden, konden de kinderen die middag hun krachten meten bij de Kop van Jut, klimmen en klauteren in de spidertoren en zweven door de lucht in de zweefmolen. Ook konden kinderen zich in hun favoriete dier of held laten schminken.

Uiteraard was het terras weer geopend en rond 16.00 uur was de trekking van de Kermisloterij. Er waren weer vele mooie prijzen, gesponsord door ondernemers uit Groeningen, Vierlingsbeek, Overloon en verdere omliggende dorpen.

Op maandagmiddag om 13.00 uur begon het toepen. Vol overgave, fanatiek en naar hartenlust werd er getoept om een felbegeerd bonnetje dat ingeleverd kan worden voor een …. Aansluitend werd de Kermis afgesloten en kon iedereen uit volle borst meezingen op de Karaoke-avond.

De Kermis werd georganiseerd door de Kermiswerkgroep. Dit is een groep inwoners die enthousiast bezig is met, onder andere, het zoeken van leuke kadootjes, het maken van posters, het benaderen van sponsoren (kei bedankt iedereen die wat gesponsord heeft!), aanvragen van een vergunning, verkopen van lootjes (bedankt iedereen die lootjes koopt!), het indelen van vrijwilligers (bedankt iedereen die komt helpen!) en nieuwe attracties te zoeken.

Om de kermis te kunnen organiseren krijgt de Dorpsraad een budget van de gemeente en organiseert de Kermiswerkgroep de Kermisloterij.

We hopen jullie allen weer te zien tijdens de kermis in Groeningen in 2019!

Anita, Anita, Daniëlle, Jill, Maike, Moniek en Sandra