Werkgroep kermis

Kermis…….daar houd je van!

Houd je van Kermis? Wil jij ook dat de kermis ieder jaar weer terugkeert naar een van onze 11 kerkdorpen: van de eerste voorjaarskermis in Rijkevoort tot de laatste najaarskermis in Oeffelt? En met de grote regiokermis in Boxmeer eind juni?

Iedereen heeft wel een of andere herinnering aan de kermis. We kennen de kermis sinds onze kindertijd; het maakt deel uit van ons leven!

De kermis is zelfs nog ouder dan wij zelf! Jaarlijks terugkerende kermissen met jaarmarkten of kerkvieringen bestonden reeds in de middeleeuwen. De kermis die we deze eeuw kennen, brengt nog altijd vreugde en plezier voor jong en oud. Er zijn echter wel enkele bedreigingen voor het voortbestaan van dit soort vermaak. Nu is het nog vanzelfsprekend dat de kermis er staat, maar hoe ziet de toekomst eruit?

We mogen dit erfgoed nooit of te nimmer verloren laten gaan. Daarom wil het gemeentebestuur en de gemeenteraad dat de kermis als volksvermaak volop blijft bestaan in alle kerkdorpen. Maar wel rekening houdend met de wensen van de bevolking en de dorpsraad. En met nieuwe, moderne impulsen vooral voor de regiokermis in de kern Boxmeer. Zodat iedereen in de toekomst nog de kans heeft om te genieten van dit schitterende feest.

Wij houden van de kermissen in al onze 11 kerkdorpen ! 

Werkgroep Kermis van de gemeente Boxmeer

Boxmeer, maart 2017