Weer prikkelarme kermis in Boxmeer

Kermis…….:.lawaai, licht en veel actie!
Maar
niet op ZONDAG 30 juni 2019 van 12:00 – 14:00 uur

Kermis is: harde muziek, veel lichteffecten, constante bewegingen en drukte ! Voor sommige mensen (bijvoorbeeld met autisme, met epilepsie, hoog gevoeligheid, ADHD, met Niet Aangeboren Hersenletsel) is het erg moeilijk om al deze prikkels te verwerken. Speciaal voor deze mensen (want ook zij houden van de kermis! ) organiseert gemeente Boxmeer een prikkelarme kermis. Dit wil zeggen dat er tijdens deze prikkelarme kermis (van 12:00 – 14:00 uur) geen muziek draait, er ook geen felle lichteffecten zullen zijn en de kermisattracties draaien met een aangepaste snelheid. Vrijwilligers zullen bij elke attracties - waar nodig - ondersteuning bieden.

Deze prikkelarme kermis komt tot stand in samenwerking met de kermisexploitanten, vrijwilligers, zorg- en welzijnsorganisaties en de gemeente Boxmeer. Dit jaar wordt de prikkelarme kermis voor de 5e maal georganiseerd!

Ook inwoners zonder beperking die graag eens op een rustige, prikkelarme manier, de kermis willen beleven zijn natuurlijk van harte welkom!

Tijdens deze kermis worden reguliere prijzen gehanteerd.