Kermis Boxmeer: Tweede kermis van Nederland mede dankzij voortreffelijk nevenprogramma

Maandag 24 juni 2019

Veel waardering voor Topattracties, Kinderbraderie, Prikkelarme Kermis, Zilveren Maandag en Horeca

De Kermis van Boxmeer, een echte regiokermis, onder de slogan ‘De zomer begint in Boxmeer’ duurt ook dit jaar weer vijf volle dagen. De opening is op vrijdagavond 28 juni om 18.30 uur met de bekendmaking van de winnaars prijsvraag en eindigt op dinsdagavond 22.30 uur met een schitterend vuurwerk in het Weijerpark door de firma Olieslagers. Met gewaardeerde topattracties en nevenevenementen als Kinderbraderie, Prikkelarme Kermis, de Zilveren Maandag en de horeca-activiteiten. In gesprek met kermismeester Antoine Eijkens en kersvers lid van de werkgroep kermis Jan Peters.

Door Frans Fleuren

BOXMEER - Het is veertien dagen voordat het Boxmeerse kermisgeweld 2019 op het Weijerplein, De Raetsingel en het Burgemeester Hengstplein losbarst dat De Bok bij De Bock twee leden van de zeskoppige werkgroep Kermis Boxmeer spreekt: Antoine Eijkens, de kermismeester en kersvers lid Jan Peters, die al een grote culturele en sportieve staat van dienst heeft binnen de gemeenschap Boxmeer. Jan Peters: “Ik draag de Boxmeerse kermis altijd al een warm toe, ben gevraagd door onder meer Ton Kelders en wil graag energie steken in dit prachtig evenement. Mag in de voetsporen treden van wijlen Jan van Neerven door me vooral te focussen op twee nevenevenementen: De Prikkelarme Kermis (van 12.00 tot 14.00 uur zondag 30 juni) en De Zilveren Maandag (14.00 tot 16.00 uur maandag 1 juli). Ik doe dat door nieuwe accenten in te brengen. Blij met zoveel spontane en positieve reacties van zowel vrijwilligers als artiesten om geheel pro deo zich in te zetten voor beide hoog gewaardeerde onderdelen van de Boxmeerse Kermis.”

Antoine Eijkens vervolgt: “Dit wordt al de vijfde keer, een lustrum dus, dat de Boxmeerse kermis eind juni plaatsvindt. En we merken dat dit een succesvolle switch is geweest. Meer en betere (top)attracties, meer volk op de been uit de gehele regio en nieuwe nevenevenementen zoals de Prikkelarme Kermis, de miniatuurkermis, de oude nostalgische kermisfoto’s met dit jaar ook aandacht voor Boxmeerse kermiscafe’s en oude attracties. Ook volop waardering van de kermisexploitanten, die Boxmeer hoog in het vaandel hebben vanwege onder meer het volgende: de gemeente organiseert zelf de kermis met veel nevenevenementen, de stijlvolle jaarlijkse ontvangst op het gemeentehuis door burgemeester Karel van Soest en kermiswethouder Willy Hendriks-van Haren donderdagavond vóór de kermis, het plaatsen van de salonwagens vlak bij het kermisterrein en open staan voor kritische opmerkingen. Boxmeer is dan ook niet voor niets door de kermisbond BOVAK onder leiding van de eloquente voorzitter Atze Lubach-Koers gekozen tot tweede beste kermis van Nederland, na Winterswijk, in de categorie middelgrote kermissen .Daar mag Boxmeer en de regio best trots op zijn.”

Beiden prijzen ook de inzet van de Boxmeerse horeca om van de Kermis net als van Daags na de Tour een feest te maken. En dat trekt veel (jeugdig) volk naar Boxmeer. Bijzonder is ook dat de zo succesvolle Kinderbraderie reeds voor de 45ste keer plaatsvindt. Zie voor alle relevante details www.kermisboxmeer.nl

Fototoelichting: Drie van de zes leden tellende werkgroep Kermis Boxmeer Kermismeester Antoine Eijkens, Nico Linders en Jan Peters, nieuwkomer, zijn trots op de Boxmeerse regiokermis met diverse nevenevenementen (foto door John Hoffman)

Terug naar nieuwsoverzicht →