Kermis Boxmeer: ‘Spectaculair is het zeker!’

Woensdag 24 mei 2023

BOXMEER | Nog een maandje wachten en dan kan het feest weer losbarsten. Van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 juni is het weer kermis in Boxmeer. Voor het eerst zal dit prachtige dorpsfeest worden georganiseerd door Buro de Kermisgids uit Alphen aan de Rijn. Het ruim 70 jaar oude familiebedrijf doet dit al op honderden plekken in Nederland. Daarbij staat onafhankelijkheid hoog in het vaandel: “zonder enig belang in attracties of exploitanten – dus objectief.” Eigenaar André Vonk doet een boekje open over de aanstaande plannen.

“Eigenlijk zijn we van plan om zo min mogelijk veranderingen door te voeren,” zegt André stellig en direct. “Aan het sentiment van een goede kermis moet je niet veel willen veranderen. Dat gaan we dus ook niet doen.”

André werd door gemeente Land van Cuijk uitgenodigd voor een gesprek. De gemeente had een wensenlijstje van hoe de kermis in Boxmeer eruit zou moeten zien en zocht naar goede uitvoerders. André kwam eruit als dé aangewezen persoon. “Veel moest hetzelfde blijven, dus daar zorgen wij voor. Uiteraard hebben we de tekeningen goed door genomen en zijn er wat dingen verwisseld. Maar we hebben geprobeerd alle wensen te respecteren.” Op de vraag of er dus net als vanouds een zilveren maandag en prikkelarme kermis in de agenda staan antwoordt de Alphenaar volmondig en driemaal ‘ja’.

Reactor
Maar wat is dan wél anders? Een vuurwerkshow zoals voorheen zal helaas schitteren door afwezigheid. “Maar dit jaar komt er wel de ‘Reactor’,” meldt de organisator opgewekt. Die zal zeker voor vuurwerk zorgen. “Ik kan moeilijk uitleggen wat die attractie doet. Google maar even. Spectaculair is het zeker!” Ook bevestigt hij de komst van een ‘hele mooie zweefmolen.’ De verdere invulling houdt André nog voor zichzelf.

Mooie kermis
Geen geheimen heeft Buro de Kermisgids over de intentie. “We gaan een mooie kermis neerzetten, zoals dat altijd in Boxmeer gebeurt,” besluit André. “Het gaat erom dat de bezoekers het leuk hebben, dat er veel reuring is. Wij zijn blij het te mogen organiseren!”

Terug naar nieuwsoverzicht →