Boxmeer wordt Tweede bij verkiezing Beste Kermis 2018

Woensdag 24 april 2019

Mooi succes voor Werkgroep Kermis Boxmeer

BOXMEER – Bij de uitverkiezing van Beste Kermis van 2018 heeft Boxmeer op vrijdag 19 april te Deventer een zeer eervolle tweede plaats behaald in de categorie middelgrote kermissen. Dat zijn kermissen met 26 tot 50 attracties. Winnaar werd hier de kermis van Winterswijk.

In de categorie kleine kermissen tot en met 25 attracties, ging het Friese Dronrijp met de eer strijken. In de hoogste categorie met meer dan 50 attracties was Volendam de winnaar vóór Weert. Per categorie was er, aldus de organiserende kermisbond de BOVAK uit Apeldoorn onder voorzitterschap van Atze Lubach-Koers, sprake van een top 6 van kermissen, die door een jury werden bezocht.

Deze 18 kermissen werden onder meer beoordeeld op criteria als de prijs/kwaliteitverhouding, de opstelling, de locatie, de relatie van de organisator met de buurt, horeca en detailhandel en de zorg van de organisator voor de kermisexploitanten. Verder keek de jury ook nog naar de faciliteiten voor de bezoekers en nam hij de mening van de bezoekers mee in zijn beoordeling. Tijdens het begin van de traditionele Paaskermis in Deventer op vrijdag 19 april jl. werden deze prijzen bekend gemaakt en uitgereikt.

Een mooi succes voor de Werkgroep Kermis Boxmeer, die de kermis in het kerkdorp Boxmeer al vele jaren organiseert met oog ook voor diverse geslaagde nevenactiviteiten waaronder een Prikkelarme Kermis en de Zilveren Maandag. De werkgroep bestond vorig jaar uit kermiswethouder Willy Hendriks-van Haren, kermismeester Antoine Eijkens, ambtelijk secretaris Anke van der Hulst en de leden Nico Linders, Joris Claassen, Ton Kelders en de in januari van dit jaar overleden Jan van Neerven. 

Dit jaar is het in Boxmeer kermis vanaf vrijdag 28 juni tot en met dinsdag 2 juli 2019.
En de wervende slogan is nog steeds: “De zomer begint in Boxmeer.”

Zie ook www.kermisboxmeer.nl

Terug naar nieuwsoverzicht →