Kermissen gemeente Boxmeer 2020 afgelast

Donderdag 23 april 2020

De situatie rond evenementen heeft het kabinet doen besluiten dat evenementen tot 1 september niet georganiseerd mogen worden. Dit geldt dus ook voor alle kermissen in de gemeente Boxmeer. Ondanks dat de kermiscommissie Boxmeer de voorbereidingen in een vergaand stadium heeft afgerond heeft het gemeentebestuur besloten de richtlijnen van Den Haag te volgen en de kermis van Boxmeer af te gelasten In een wekelijks overleg met de landelijke kermisbonden is zelfs gewerkt aan een anderhalve meter kermis. Hiervoor is een proefopstelling gerealiseerd in Apeldoorn. De kermiscommissie heeft deze proefopstelling bezocht.

Het gemeente bestuur beseft dat dit voor de gemeente Boxmeer een treurig besluit is voor publiek, Dorpsraden, kermisexploitanten en de horeca, maar landelijke richtlijnen zorgen ervoor dat we niet anders kunnen.

Ook de alle aan de kermis verbonden activiteiten vinden daarom geen doorgang. Hierbij doelen we op Zilveren maandag, Prikkelarme kermis en de Kinderbraderie. Juist nu onze ouderen hard getroffen worden is het voor de organisatoren een harde klap. De organisatie van de zilveren maandag was al nagenoeg rond met het programma. En ook Sipio was met de Kinderbraderie al op stoom. De gezondheid van ons allen gaat natuurlijk altijd voor.

Het gemeentebestuur volgt de landelijke richtlijnen in deze situatie, zodra hierin veranderingen komen zullen we hier op reageren.

Kermiscommissie gemeente Boxmeer

Antoine Eijkens
Kermismeester

Terug naar nieuwsoverzicht →