Milko Steyvers brengt Vlooiencircus tot leven op kermis Boxmeer

Vrijdag 22 juni 2018

Tijdens de Haarlemse Oranje Kermis 2018 bracht de in Helmond woonachtige ex circusartiest Milko Steyvers het Vlooiencircus weer volop terug op de kermis. Van vrijdagavond 22 juni tot en met dinsdag 26 juni zal Milko te zien zijn op de kermis van Boxmeer. De kermiscommissie van Boxmeer slaagde erin hem te contracteren. Nabij de ingang van de Kloostertuin aan De Raetsingel zal Steyvers zijn Vlooiencircus aan een groot publiek tonen.

Door Frans Fleuren

BOXMEER – Een unieke attractie is weer helemaal terug op de kermis in Nederland. En daar hoort dit Vlooiencircus ook. In Amsterdam, waar de kermis werd ingesteld in 1306 bij de inwijding van de Oude Kerk, later op en rond de Dam sprak men toen nog over kermisexploitanten als vertoners en kooplieden. “Met de eersten werden,” aldus Steyvers, “de kijkwerken bedoeld. En daar hoorde zeer zeker een Vlooientent bij. Later zelfs ook een wassenbeeldenmuseum en dat staat er nog steeds aan de Dam. Iets terugbrengen uit het verleden blijkt enorm gewaardeerd te worden door het kermispubliek, zowel oud als jong ,” zegt een razend enthousiaste Milko Steyvers. Steyvers, nu dé directeur van het Vlooiencircus, was onder meer een zeer bekende verschijning bij het kerstcircus Herman Renz in Haarlem, zoals dat 28 jaar geleden is begonnen. Milko Steyvers wordt ook wel de grote kleine reus genoemd. Hij zal ons in Boxmeer een waarlijk grootse show gaan bieden. Daarmee brengt de Helmonder het kijkwerk weer volop terug op de Boxmeerse Kermis. Steyvers won volgens insiders zoals directeur Jan Boots van de NKB (De Nederlandse Kermisbond) dik en dik verdiend ook nog een bijzondere prijs in Haarlem. De grote kleine Haarlemse Kermisprijs 2018 ontving hij op 29 maart jl. uit handen van de kermiscoördinator te Haarlem Ed Mense, een collega van Antoine Eijkens. Alleen wordt Eykens in Boxmeer kermismeester genoemd.

Foto-toelichting: Milko Steyvers , de directeur van het Vlooiencircus, zal 5 dagen Boxmeer aandoen tijdens de kermis 2018.

Terug naar nieuwsoverzicht →