Horeca Boxmeer investeert fors in kermis 2018

Woensdag 20 juni 2018

Van Hello Goodbye Band, Mad Murdock, Remixx, Ouderwets Matinee en Malle Maandag tot zelfs Kraantje Pappie

De symbiose tussen Horeca en Kermis komt komende 5 dagen in Boxmee vol zijn recht. De Horeca Boxmeer, die steeds beter met elkaar samenwerkt bij zeker grote(re) evenementen, heeft een ijzersterk programma gemaakt dat duizenden muziek- en kermisliefhebbers uit Boxmeer en de regio moet trekken naar de centrumplaats Boxmeer. Van vrijdag 22 juni tot en met dinsdag 26 juni zal het centrum weten dat het kermis is. De Bok sprak diverse horecaondernemers uit vooral het centrum.

Door Frans Fleuren

BOXMEER- Sven Janssen & Rob Sommers (bedrijfsleider) van Brasserie De Bock en Nikki Ronnes van De Douairière werken reeds sinds 2011 voortreffelijk samen wat betreft de kermishoreca op het Raadhuisplein. Sven Janssen:“Al begin van dit jaar hebben we intensief overlegd om tot een passende en veel belovende line-up te komen. Wij hopen daar goed in te zijn geslaagd. Op vrijdagavond 22 juni komt er een Fabulous 90’s Dj team van Twee met 3 danseressen afgewisseld met Dj Bramble.” “ Heel leuk entertainment”volgens Rob Sommers. en gaat meteen verder:zaterdagvond 23 juni komt de allround coverband Driven met feest Dj Joey het plein op stelten zetten.” Nikki Ronnes vervolgt: “ zondagmiddag 24 juni een berengezellige kermismiddag met 2 Toffe Peren en ’s avonds de grandioze comeback van de befaamde Hello Goodbye Band. Maandag 25 juni begint met de legendarische Zilveren Maandag en aansluitend ’s avonds treedt de inmiddels zeer bekende rockband Mad Murdock op. Tenslotte sluit dinsdagavond 26 juni Jag’m met top 40 muziek zeer gaaf af. “

Alle drie hopen op mooi kermisweer een echt leuke, gevarieerde en hoog muzikale kermis op een zeer gezellig Raadhuisplein. “We verwachten veel bezoekers te trekken uit het Land van Cuijk en Noord- Limburg. Er is zelfs een invalidentoilet gerealiseerd i.s.m. de gemeente.“

Cantina La Bamba in nauwe samenwerking met café Nog’us staat al vele jaren garant voor een knallend spektakel op het Wilhelminaplein,dat zeker de jeugd zeer tot de verbeelding spreekt. Een van de absolute hoogtepunten zal dinsdagavond worden als niemand minder dan Hiphopartiest Kraantje Pappie het hoge podium onveilig zal maken. Het heeft Sabrine Bongers heel veel moeite gekost hem te contracteren. “Hij was zeer kritisch, maar uiteindelijk overtuigd van zijn komst naar de kermis van Boxmeer.” Vrijdag wordt geopend met Charmante Gasten & Dj A-Matic; zaterdag Dj Jack & Martijn; zondag Beats by Esko & en Dj Martijn; maandag komt John West, Dj Ron Grand & en de pas getrouwde topper Dj Japie. En tenslotte komen dinsdag ook nog Charmante Gasten & Dj Bramble. En iedere avond natuurlijk een geweldige afterparty.

Een echt Boxmeers kermiscafé is ’t Centrum dat ieder jaar weer zorgt voor een bijzonder klantgericht kermisprogramma zowel binnen als vooral buiten in een prachtige tent. Op vrijdag worden de spaarkassen feestelijk gelicht. Zaterdag live muziek met Rermixx, een sterke top 40 band. Zondagmiddag de grootse, traditionele BBQ en ’s avonds muziek met 3Covers, hits uit de jaren 80 en 90. Kermismaandag de tweede editie van Malle Maandag: Nederlandstalige live muziek met de 7 koppige band de Mari en de Maries. Dinsdag wordt afgesloten met een gezellig kermisterras met live WK voetbal.

Hotel Riche is natuurlijk ook alle kermisdagen open met De Babbel en het grote terras.

Bij Pub Esser, inmiddels een regionale horecagrootheid, is het alle dagen een fantastisch kermisfeest met zaterdagavond van 23.00 uur tot 03.00 uur Dj Dre-Z.

De Weijer investeert alle vijf kermisdagen wederom in een groot terras in Duitse stijl nabij de kermis op het Weijerplein, waar volop genoten kan worden van het kermisplezier in Boxmeer.

Kermis bij De Piek begint op zaterdag op het fraaie terras. Zondag vanaf 13.00 uur een waarlijk ouderwetse matinee met volop dansen. Maandag vanaf 16.00 uur Total Enjoy en vanaf 21.30 uur The Space Age Travellers en tot slot dinsdag wederom een geweldig terras.

Café Cambrinus is alle kermisdagen open voor een rustig potje bier waar gave gezelligheid heel hoog in het vaandel zal staan, zeker op het Cambrinusplein.

Tenslotte is ’t Vertrek eveneens alle dagen met de kermis open en zet vooral ook in met een bijzonder kermismenu: een heuse 3 gangenmaaltijd voor slechts 15 euro.

Fototoelichting: Nikki Ronnes van De Douairière en Rob Sommers & Sven Janssen van brasserie De Bock geloven heilig in de Boxmeerse kermis, zeker op het Raadhuisplein.

Foto door John Hoffman

Terug naar nieuwsoverzicht →