Prikkelarme kermis op de zondag

Dinsdag 19 juni 2018

BOXMEER | Vier jaar geleden was Boxmeer de tweede plek in Nederland die de prikkelarme kermis introduceerde. Een groot succes en dus wordt ook dit jaar de prikkelarme kermis gehouden speciaal voor mensen met autisme, epilepsie of een andere aandoening waardoor ze niet goed tegen de felle lichten en harde muziek kunnen.

Zij zijn zondagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur van harte welkom. Exploitanten zetten dan de muziek én de lampen even uit. Door: Aileen van Tilburg De prikkelarme kermis werd voor het eerst gehouden in Beek en Donk. De kermiscommissie van Boxmeer was meteen razend enthousiast en na een gesprek met de organisatie aldaar besloten ze het initiatief ook hier te lanceren. Met succes. Elk jaar trekt de prikkelarme kermis zo’n twee- tot driehonderd bezoekers in Boxmeer.

Tien geboden
Er zijn wel strenge regels voor exploitanten en de vele vrijwilligers die dan op de been zijn; de zogenaamde tien geboden:

1. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt
2. Geen geluid en geen lichteffecten
3. Snelheid eventueel aanpassen
4. Aantal rondjes is aantal rondjes
5. Aanwezigen ruim de tijd geven in en uit te stappen
6. Vaste plek voor in- en uitstappen
7. Altijd rustig blijven
8. Geen grappen
9. Geef duidelijk aan wat de prijs per rit is
10. Routing kermisattracties aangeven

Tijdens de prikkelarme kermis zijn er dus geen lichten of geluiden. Attracties die dit niet uit kunnen zetten, zijn dan dicht. Inmiddels wordt de prikkelarme kermis op zeker vijf plekken in Nederland gehouden met veel succes. Ook de experts, specialisten die werken met mensen met autisme, zijn erg enthousiast over het fenomeen. “Reden genoeg voor ons om dit jaar weer een prikkelarme kermis op poten te zetten”, aldus de organisatie. De exploitanten zijn inmiddels ook fan. “Zij vinden het ook wel eens lekker om een rustige kermis te draaien”, laat de organisatie weten.

Bron: De MaasDriehoek

Terug naar nieuwsoverzicht →